Vi bryr oss om varandra och världen runt omkring oss

Vi är väldigt engagerade i varenda en av alla i och omkring vårt Sigma-lag. Eftersom vi är en så bred och varierad mix av människor med olika bakgrunder, från jordens alla hörn, är vi också väldigt engagerade i världen runt om oss. Som ett stort företag känner vi att vi har ett ansvar för, inte bara dem som jobbar hos oss, utan även dem vi jobbar för. Vi tror också på att vara aktiva i att skapa en bättre morgondag för samhället och människor både när och fjärran.

Vi har några få men riktigt långa engagemang och åtagande som hjälper och gör stor skillnad för en stor mängd människor.

Vi är också involverade i sociala projekt som vid en första anblick kan synas små och obetydliga men mer än ofta betyder lite mycket. Och ibland är det den lilla men frekventa insatsen som göra den största skillnaden.

Star for Life

Star for Life är ett unikt stödprogram som skapats för att motverka spridningen av HIV och AIDS bland unga i södra Afrika. Målsättningen är att inspirera skolbarn att tro på sin egen framtid och sina drömmar, och stödja dem i deras fortsatta strävan att leva ett liv fritt från AIDS. Star for Life startades 2005 och omfattar idag mer än 100 000 ungdomar och deras familjer i Sydafrika och Namibia.

Läs mer om Star for Life

FC Rosengård

FC Rosengård är ett av Europas mest framgångsrika damfotbollslag. FC Rosengård är flerfaldiga Svenska Mästare och omtalade för sitt engagemang inom social utveckling med fokus på att hjälpa ungdomar att förverkliga sina drömmar.

Inom FC Rosengård bedrivs två omfattande sociala projekt, Boost som ger ungdomar kompetensutveckling för att lättare komma in på arbetsmarknaden och Football for Life som ger unga kvinnor vid hundratals skolor i Sydafrika möjlighet att stärka sin självkänsla och öka sin medvetenhet.

Sedan starten har över 1900 ungdomar fått ett arbete eller heltidsutbildning genom att delta i Boost by FC Rosengård.

Läs mer om FC Rosengård     Se video

 

Kodcentrum

Förutom att Sigma stöttar Kodcentrum ekonomiskt kan våra medarbetare dela med sig av sin kunskap, som volontärer vid kodningsaktiviteter för barn som Sigma och Kodcentrum arrangerar tillsammans.

Läs mer om Kodcentrum

 

Pink Programming

I en inspirerande miljö får tjejer lära sig koda eller bygga vidare på befintliga kunskaper. Pink Programming vill även lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns idag. Därför är lärare och inspirationstalare alltid kvinnor.

Läs mer om Pink Programming

 

Uppstart Malmö

Uppstart Malmö är dels en stiftelse som på olika sätt stödjer jobbskapande entreprenörer, dels är det en källa till investeringskapital från ett antal erfarna entreprenörer och företagsledare i Malmö. Flera partners stödjer även satsningen med sin personliga erfarenhet. Bland investerarna finns Sigmas moderbolag, Danir. Styrelseordförande är dessutom Sigmas grundare, Dan Olofsson.

Läs mer om Uppstart Malmö

Emerging Cooking Solutions

Fler människor dör av rökig matlagning över öppen eld än av malaria. Svensk-Zambiska Emerging Cooking Solutions har utvecklat ett system med eldningspellets som används i spisar som brinner otroligt rent. Pelletsproduktionen bygger på överskottsbiomassa och är därför förnyelsebar och miljömässigt hållbar. Systemet bidrar till att bromsa avskogningen, sparar tid och förbättrar både hälsan och hushållsekonomin för användarna.

Läs mer om Emerging Cooking Solutions

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar