Experts of Tomorrow

En del är lite nyfikna, en del vet precis. Men de flesta har ingen aning om, att de är lösningen på framtidens utmaningar.

Läs mer Spela video

Experts of Tomorrow Innovation Race

Var med och tävla

Vi kommer dra i gång en innovations- och problemlösartävling under hösten. Där kan du som då går i åk 4–6 delta och vinna fantastiska priser till dig själv, till din klass och till din skola. Du kan redan nu anmäla din klass och ni får då tillgång till tävlingsuppgifter och vidare information om tävlingen innan de släpps för allmänheten.

Läs mer

Krönika

“Uppmuntran och inspiration ger fler framtida experter.”

Erik Freese, VD, Sigma Industry East North Group.

Läs mer

Experts of Tomorrow

När börjar en bättre morgondag?

Vi är helt övertygade om att det är smartare, effektivare och renare teknik som är nyckeln till en jordklotsvänligare morgondag. Men det råder brist på teknisk kompetens och ingenjörer idag. En brist som, om vi inte gör något åt det, kommer finnas även i framtiden. Därför vill vi redan nu börja bygga framtidens lag med experter och problemlösare. Och inspirera fler unga att välja en teknisk utbildning och bli framtidens experter. För en bättre morgondag, den börjar idag.

Experts of Tomorrow

Varför bryr vi oss på Sigma om detta?

Varje dag får våra medarbetare uppdrag att göra något effektivare och bättre och kanske rent av miljövänligare. Går vi dessutom utanför våra egna bolag och ser till vad ingenjörer världen över bidrar med, så det är lätt att förstå varför vi är så måna om att det finns experter och problemlösare som kan ta hand om morgondagens utmaningar.

Våra engagerade medarbetare tycker det här är viktigt. Och många av dem brinner för att sprida budskapet och inspirera den yngre generationen. För de tycker att det här en viktig fråga. De ser vad ingenjörskonsten åstadkommer redan idag och vill ha fler morgondagsexperter som kan fortsätta kampen för en bättre morgondag.

Teknikquiz

Vilken utbildning gick Spotify-grundaren Daniel Ek?

 • Musik och Media på Adolf Fredrik.
 • IT-Gymnasiet i Sundbyberg.
 • Bollerup naturbruksgymnasium i Tomelilla.
 • Rätt!

  Det rätta svaret är IT-Gymnasiet i Sundbyberg.Nästa fråga
 • Fel!

  Det rätta svaret är IT-Gymnasiet i Sundbyberg.Nästa fråga

Teknikquiz

Vilket av nedanstående har skapats av en svensk uppfinnare?

 • Lego.
 • TikTok.
 • Säkerhetständstickan.
 • Rätt!

  Det rätta svaret är Säkerhetständstickan, uppfunnen av Gustaf Erik Pasch.Nästa fråga
 • Fel!

  Det rätta svaret är Säkerhetständstickan, uppfunnen av Gustaf Erik Pasch.Nästa fråga

Teknikquiz

Vad är rekommenderad ingångslön för civilingenjör i Sverige 2023?

 • 39 500 kr/månad.
 • 29 500 kr/månad.
 • 31 100 kr/månad.
 • Rätt!

  Det rätta svaret är 39 500 kr/månad.Börja om quizet
 • Fel!

  Det rätta svaret är 39 500 kr/månad.Börja om quizet

Visste du att…

…94 % av alla de som tar examen från en akademisk teknisk utbildning får jobb direkt efter skolan?

Svenska innovationer

Trepunktsbilbätet

Nils Bohlin är en svensk ingenjör som uppfann trepunktsbilbältet när han jobbade på Volvo på 1950-talet. Bältet som började användas i Volvobilar 1959 har prisats och uppmärksammats för att ha varit en av de uppfinningar som varit till störst nytta för allmänheten. Och räddat hundratusentals liv.

Experts of Tomorrow Innovation Race

Missa inte startskottet!

Registrera dig och din klass redan nu så är ni med på listan och får förtur till vår innovations- och problemlösartävling när den drar i gång i början på höstterminen.

Tack!

Ditt meddelande är nu påväg till oss.

Karriär

Bli en del av vårt team av experter idag

Jobba på Sigma

Så är du passionerad, driven, gillar att få saker gjorda och vill jobba på ett företag där allt kretsar kring att skapa en bättre morgondag för kunderna, för varandra och världen runt omkring, då kan vi erbjuda dig en arbetsplats där vi kommer att ta vara på såväl din erfarenhet och kompetens som din passion och din ambition.

Läs mer

Signe Karlsson

Expert of tomorrow

Femmegineering

Vart tar barnens teknikintresse vägen?

I vårt arbete med Femmegineering läste vi en rapport från IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien där det står att nästan 90 procent av barnen i årskurs 5 är intresserade av teknik. Men i högstadiet sjunker den siffran till 70 procent för killarna och under 40 procent för tjejerna. Detta är ganska drastiska siffor. Vad kan vi i branschen göra för att hålla liv i barnens teknikintresse?

Spela video

ExpertTips

Hur blir jag en morgondagsexpert?

Det finns många olika sätt för unga att hålla liv i eller underhålla sitt teknikintresse. På IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens hemsida finns en karta där de samlat ca 300 STEM-aktiviteter för unga som är intresserade av naturvetenskap, teknik, ingenjörskonst eller matematik. STEM är ett internationellt samlingsbegrepp dessa fyra inriktningar.

Med kartan vill de uppmärksamma utbudet av aktiviteter som stimulerar positiva attityder till kunskap och bildning, ungas nyfikenhet, problemlösningsförmåga och upptäckarglädje.

Läs mer

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen antar vi att du accepterar att vi använder cookies. Läs mer här.

Jag fattar